En stor textilkännare och entusiast har gått bort

info@tuppentextil.se

En stor textilkännare och entusiast har gått bort

I december 2013 förlorade vi ”Tuppens väpnare” Bo Lindström – mannen som såg till att varumärket grävdes fram ur konkursboet av Borås Wäfverier och åter fick se nya glansdagar på Norrköpings Stadsmuseum.  Bo Lindström hade en lång yrkeskarriär inom textilindustrin bakom sig, bland annat som handelschef för textil på IKEA under 1970-och 80-talet, VD på Strömma Textil och Strömma Sweden under 1990-talet och som affärsområdesansvarig för område Interiör på Borås Wäfveri AB. År 2005  grundade han textilvarumärket Descotex som hade mycket av sin produktionsbas i Kina (och som numera är en del av Hastakoncernen). Bo Lindström var även en stor entusiast av Norrköpings lokalhistoria och styrelsemedlem i Föreningen Gamla Norrköping.

Bo lämnade efter en tids sjukdom en mycket stor sorg och saknad efter sig. Dock lever hans livsglädje och aldrig sinande entusiasm vidare, bland annat i och med Tuppens återkomst i form av textilprodukter som numera säljs av Norrköpings Stadsmuseum.